ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ

             Η ΜΕΓΑΛΗ αθλητική οικογένεια του ΓΣ Βριλήσσια, 

ενός συλλόγου που έχει γράψει τη δική του ιστορία στα αθλητικά και πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής.

Ο ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ ιδρύθηκε το 2005 μετά τη συγχώνευση των συλλογών ΑΣ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ και ΟΚΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ.

Καθοριστική για την πορεία του Συλλόγου, στάθηκε η συνεργασία με έναν από τους μεγαλύτερους Έλληνες Διεθνείς καλαθοσφαιριστές, το Νίκο Μπουντούρη, ο οποίος διετέλεσε και πρόεδρος του Συλλόγου.

Από τότε μέχρι και σήμερα, ο ΓΣ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ έχει πληθώρα διακρίσεων στις μικρές ηλικίες, έχοντας αδιάλειπτη παρουσία σε τελικές φάσεις πρωταθλημάτων, με αποκορύφωμα την κατάκτηση του Jr. NBA το 2022, και  για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά φέτος (2023) με παιδιά γεννημένα το 2009,  κατέκτησαν και πάλι το ΄Κυπελλο ανακυρήσσοντας την Ομάδα μας 1η καλυτερη στην Αττική.

Παράλληλα οι Παίδες μας έφτασαν στο Final 4 αντιμετωπίζοντα τεράστιες ομάδες (Περιστέρι, πανιώνιο κά) και οι Έφηβοι αγωνίζονται μέχρι σήμερα στην Α’ κατηγορία Αττικής στην ΕΣΚΑ, και δικαίως κατατάσσεται στις κορυφαίες ακαδημίες της Αττικής. Τα τελευταία χρόνια μάλιστα, ο Σύλλογος διοργανώνει και συμμετέχει σε τουρνουά σε όλη την Ελλάδα, ακόμη και στο εξωτερικό. Φέτος συμμετείχαμε σε διεθνές tournament με την ιταλική ομάδα HERE YOU CAN από το Μιλάνο ενώ το τμήμα των 2009 μετέβη στην Σερβία δίνοντας 6 φιλικά παιχνίδια με αντίστοιχα τμήματα των ομάδων Παρτίζαν, Ερυθρού Αστέρα, Μega, Novisad κά.

Από τον ΓΣ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ, εξάλλου, ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα και ο σημερινός προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας.

Εύκολα γίνεται αντιληπτό ότι ο ΓΣ ΒΡΙΛΗΣΙΑ, ενθαρρύνει τους αθλητές του και τα μέλη του να συμμετέχουν σε ποικίλες κοινωνικές, αθλητικές και πολιτιστικές δράσεις στα πλαίσια στήριξης της κοινωνίας εκτός τομέων που περιλαμβάνονται στο δίπολο «ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ». Αποτελεί εδώ και χρόνια τον βασικό πυλώνα σωστής εκμάθησης του αθλήματος στην ευρύτερη περιοχή των Βορείων Προαστίων, αποσπώντας τα καλύτερα σχόλια σε κάθε αγωνιστική εμφάνιση, γεγονός που οφείλεται στην επιλογή και πρόσληψη διπλωματούχων προπονητών και ειδικά πιστοποιημένου τεχνικού -προπονητικού στις Πρώτες Βοήθειες, με απώτερο στόχο την εκπαίδευση πρωτίστως των βασικών αρχών του μπάσκετ dribbling –shooting- passing και την ανάδειξη των δεξιοτήτων
κάθε αθλητή από τις ήδη μικρές ηλικίες. Ο ΓΣΒ δίνει πολύ μεγάλη έμφαση στην ανάπτυξη νέων αθλητών. Πάνω από 180 παιδιά κάθε χρόνο, προπονούνται καθημερινά στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου μας.


Σε αυτή την προσπάθεια έχουμε δίπλα μας αξιόπιστους συνεργάτες και δυνατούς συμμάχους, οι οποίοι αφενός  στηρίζουν επάξια το Γυμναστικό Σύλλογο Βριλήσσια και αφετέρου έχουν την ευκαιρία να επωφεληθούν ποικιλοτρόπως από τη σύνδεση τους με το όνομα του ΓΣΒ και γενικότερα με την ευρύτερη περιοχή των Βριλησσίων ενός δήμου σχεδόν 35.000 κατοίκων.

Ο Γυμναστικός Σύλλογος Βριλήσσια αναπτύσσει αποκλειστικά το άθλημα της Καλαθοσφαίρισης καταφέρνοντας τη δημιουργία και λειτουργία αθλητικών τμημάτων και ομάδων υποδομών σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες Junior, Προμίνι, Μίνι, Παμπαίδες, Παίδες και Εφήβους και Ανδρικό, τη διοργάνωση ή τη συμμετοχή σε κάθε διοργάνωση τοπικού, περιφερειακού πανελλήνιου ή διεθνούς επιπέδου, σχετική με τους σκοπούς του (πρωταθλήματα, γιορτές, εκδρομές κά.),Επίσης, προωθεί αιτήματα ανθρώπων που στερούνται την οικονομική δυνατότητα σε κάθε επίπεδο οργανώνοντας πολιτιστικές δράσεις, ποικίλης ύλης σχετιζόμενες με τον αθλητισμό και σε συνεργασία με άλλους φορείς, Επιχειρήσεις και Οργανισμούς για την επίτευξη κάθε αναγκαίας ενίσχυσης με διαφόρους τρόπους (πχ.υποτροφίες σε ιδιωτικά εκπαιδευτήρια και φροντιστήρια, έκπτωση σε ιδιωτικές κατασκηνώσεις, ειδικές εκπτώσεις ή δωρεάν συμμετοχές σε συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, ταξίδια, εκπτώσεις σε είδη αθλητικά σε- ρουχισμό-εξοπλισμό-υπόδηση, ειδικές τιμές σε ειδικότητες ιατρων, φυσιοθεραπευτών, ψυχολόγων κά πολλά).

 
Να είμαστε καλά και να μεγαλώνουμε τα παιδιά μας μεσα στον ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ
Με εκτίμηση