Τα Νέα

2α ΑΠΡΙΛΙΟΥ -ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΥΤΙΣΜΟΥ

Η παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού, που είναι η 2α Απριλίου κάθε έτους, καθιερώθηκε με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ και σκοπό έχει την ενημέρωση της παγκόσμιας κοινής γνώμης για τον αυτισμό και την ευαισθητοποίηση σχετικά με την ομαλή ένταξη τον αυτιστικών ατόμων στην κοινωνία.
 
Φέτος, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού σήμερα, το Ίδρυμα Ωνάση πολλαπλασιάζει τις μέρες και τις νύχτες αφιερώνοντας ολόκληρο τον μήνα σε ένα πλήθος εκπαιδευτικών δράσεων. Δειτε τις δράσεις απευθυνόμενες σε διαφορετικές ομάδες κοινού: Στους γονείς που ψάχνουν να βρουν τη θέση τους μέσα στη θεραπευτική παρέμβαση του παιδιού τους, συμμετέχοντας στο «Μαθαίνοντας μαζί: Βιωματικό εργαστήριο για γονείς παιδιών με ΔΑΦ», στις οικογένειες που δίνουν στις νότες τη θέση των λέξεων και επικοινωνούν μέσα από τη μουσική με το πρόγραμμα «Η μουσική αγαπάει τον αυτισμό», στους ειδικούς παιδαγωγούς, θεραπευτές, επαγγελματίες ψυχικής υγείας, γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό του Ωνάσειου Νοσοκομείου, αλλά και σε όποιους άλλους θέλουν να ενημερωθούν και να εκπαιδευτούν γύρω από τη ΔΑΦ. Ειδικά διαμορφωμένα προγράμματα, όπως τα «Η μουσική αγαπάει τον αυτισμό | Βιωματικά εργαστήρια 2023-2024 για εκπαιδευτικούς» και «Στην καρδιά του αυτισμού», στοχεύουν στη δημιουργία ενός πιο δίκαιου, συμπεριληπτικού και, τελικά, δημοκρατικού κόσμου για τα άτομα με ΔΑΦ.
 
Μέχρι να γίνει αυτονόητο πως είναι η αγάπη κι η γνώση που μεταδίδονται κι όχι ο αυτισμός, μέχρι να έχουν όλα τα άτομα με ΔΑΦ μία καλύτερη θέση στην κοινωνία, τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα του Ιδρύματος Ωνάση θα συνεχίσουν να αφιερώνονται και να αφιερώνουν μέρες και νύχτες στον ίδιο σκοπό.
 
 #welovebasketball🏀 #ομαδαμαζίβριλήσσια #vrilissia #dreemers #basketball #welovebasketball #athletslife #wegrowbasketballhere #omadamazivrilissia #athensgreece #onassisfoundation #onassisstegi #onassishospital
 
https://www.onassis.org/el/whats-on/april-2024-autism-awareness-month-parallel-events-across-athens

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *